A munkanélküliség első néhány napja kifejezetten üdítő, persze ha sikerül kiverni a fejünkből hogy munkanélküliek vagyunk. Törődhetünk kicsit a hobbinkkal, elmélkedhetünk vagy blogot is indíthatunk. Miután elmúlnak a gondtalan munkanélküliség napjai a második szakasz következik: felkeressük az összes szakmabeli barátunkat és volt ügyfelet, hátha tudnak valami pozíciót ajánlani, persze általában nem.

Ilyenkor érkezik a felismerés, hogy azért jó lenne valamiből pénzt csinálni. Adjunk el valamit! Ez az! Eddig miért nem jutott eszünkbe? De mit és hogyan?


Minden valamirevaló háztartásban legalább egy köbméter olyan tárgy hányódik amit csak azért nem dobtunk ki, mert "még jó lesz valamire" vagy mert a Jóska nagybátyánk adta, és ha véletlenül meglátogat minket a tatabányai rokon és nem látja az általa adományozott FC Tatabánya mezt a szokásos helyén, akkor búcsút inthetünk a békés családi összejöveteleknek. Jóska 'bá amúgy nyugodt ember, de mikor a csapata '81-ben 2-1 re verte a Real Madridot annyira beindult, hogy három játékosról szedte le a mezt. Ezen kívül adott még mindenféle összefirkált újságokat is. Ezeket fogjuk eladni!

Ezek történetesen a meccs dedikált programfüzetei, de ha valaki jól körülnéz otthon találhat régi újságokat, képeslapokat, könyveket vagy tulajdonképpen bármit ami csak porosodik, de másnak értéket jelenthet. Az online aukciós oldalakon hatalmas piacuk van ezeknek a tárgyaknak. Mivel időnk megengedi regisztráljuk az ebay-re és a vaterára is és attól függően, hogy milyen nemzetiségűeket érdekelhet rakjuk fel egyire vagy másikra. Időnkből az is kitelik, hogy áttanulmányozzuk a kategóriákat és felmérjük, körülbelül mennyit szakíthatunk.

Elsőre ez strapásnak tűnik és amúgy is ki venne meg egy leharcolt újságot? De az a helyzet, hogy akár 60-70 dollárt is képesek kifezetni emberek 1900-as évek eleji papírdarabokra. Listázásnál érdemes arra ügyelni, hogy  minél érdekesebb leírást adjunk az áruról, hiszen ezzel tudjuk befolyásolni a leendő vevőinket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://recessz.blog.hu/api/trackback/id/tr14979733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tracer · http://kockaklub.blog.hu 2009.03.04. 13:20:37

Ez valóban kézenfekvő, nekem is eszembe jutott már, sőt most adtam el egy képeslapot 67 font sterlingért. Ebaynél érdemes figyelni a területi targetálásra, például a realos füzetet talán érdemes az ebay.es-en meghirdetni, persze kell kis spanyol tudás hozzá:D
süti beállítások módosítása