Egy gazdasági válság sosem jön kifejezetten jól, nekünk azonban valamennyire szerencsénk van, hiszen volt már példa hasonlóra, úgy hívták "Nagy gazdasági világválság". A dolgunk tehát csak annyi, hogy megnézzük akkoriban milyen trükkökkel próbáltak az emberek életben maradni.

Ebben a visszatekintésben segíthet Clara asszony főző showja, amit a youtube csatornáján lehet követni. Tíz videóban mutatja be a 93 éves dédmama, hogy milyen ételeket főzött a családja a válság idején. Minden bemutatott recept abszolút minimális költségű, viszont úgy vannak az alapanyagok összeválogatva, hogy abszolút tápláló is legyen minden étel. Most még nem tartok ott, hogy ezeket a recepteket hasznosítani kelljen és az étkezésen való spórolást szeretném minél tovább halasztani, de ha egyszer szükségem lesz rá biztosan ki fogom próbálni Clara recepjeit.

A borsós tészta egy jó példája a korabeli konyhaművészetnek. Olyan egyszerű alapanyagokból áll mint zöldborsó, hagyma, burgonya egy kis paradicsom szósz és persze víz. Ezekből áll össze a laktató étel, ami nem utolsó sorban szinte semmibe nem kerül. Szegény egyetemistáknak is ajánlom a figyelmébe. Clara néni meg osztja velünk azt is, hogy ha kicsit előbb lekapcsoljuk a tűzhelyet, akkor a tészta a saját hőjétől megfő, ezzel gázt (és így pénzt) tudunk spórolni.

A videókat a recepteken kívül az anekdoták miatt is érdemes megnézni, személyes kedvencem a szomszédba költöző illegális whiskeyfőző esete.

A bejegyzés trackback címe:

https://recessz.blog.hu/api/trackback/id/tr14984754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása